Translate

24 Temmuz 2015 Cuma

KAFAMIZI KARIŞTIRAN SEYAHAT ROTALARI



Uzun yıllardır hep Hindistan'a gitmenin hayalini kurduk; Ganj Nehri'ni görecektik, Budist tapınaklarini gezecektik, Hint pazarlarında dolaşacaktik. Bunun için bir rota çıkardık;
Iran,  Pakistan, Hindistan,  Nepal,  Bhutan ( dünyanın en mutlu ülkesiymis) ve Çin.
Araştırmalarımiz sürerken Yalçın, Myanmar'i  (Burma) da rotaya eklemek istedi. Biraz arastirdigimizda gerçekten Budist tapinaklariyla  büyüleyici. Türkiye'de Konsolosluğu yok. Vize için 350 euro istedi şirket ama Bangkok'tan bir günde az miktar bir ödemeyle vize alınabiliyormus. Bu bilgiden sonra Bangkok'tan vize alabilmek için  başka bir rota çıkardık;
Endonezya,  Malezya,  Tayland,  Kamboçya,  Vietnam,  Bangladeş,  Myanmar, Hindistan,  Nepal, Bhutan.
Bu defa bu rota için araştırmalara başladık.  Seyahat Sağlığı Merkezi uzun süreli (50 gün) bir yolculuk olduğu için 5 farklı aşı öneriyor. Bu aşıların arasına da birer ay gerekiyormuş. Bu riski de göze alamadık. Bu rotayı bir sonraki yıla erteledik.
Yeni rotamız ise şimdi; Yunanistan, Macaristan, Slovakya, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Almanya,  Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya.
Schengen vizemiz hazır,  Asya ülkelerinin büyüsünden sonra Doğu Blok ülkeleri biraz soğuk gelicek ama şimdi yollara düşüyoruz.

1 yorum:

  1. Gittiğiniz yerlerden gezi notları ve bolca fotoğraf bekliyoruz. Ayrıca bu güzel blog için teşekkürler. Zevkle izliyorum. İyi geziler.

    YanıtlaSil