Translate

5 Aralık 2017 Salı

bizi bekleyen uzun bir kışın ilk misafiri; Joe

Bize gezgin ruhunu getirecek arkadaşlara konağın kapısını tekrar açtık.  Biz, uzun bir süre gezemeyecektik ama yollarda olanlara kapılarımız uygun oldukça arkasına kadar açıktı. Bu kışın ilk misafiri Joe idi, İngiltere'den. Otostopla yolculuk yapıyor ve son durağı Çin. Çin'de Çinli sevgilisiyle buluşup orada zaman geçireceklermiş. Çinli sevgisi şuan İngiltere'de küçük kızıyla hem gezip hem de çiftliklerde çalışıyormuş.

Türkiye'de yol boyunca otostopa alan insanların, kahvelerde verdiği molalarda kahve sakilerinin sürekli çay ısmarlaması Joe'yu çok etkilemiş. Bu misafirperverlikten etkilenen çok fazla gezgin tanıdık.  İlk gece biz ona hamsi yaptık, yoldan gelmişti ve konağın düzenine alışması için biraz zamana ihtiyaç vardı.

Birlikte akşam yemeğimiz
Gelen misafirler günlük yaşamımızın akışına uyup kendi eylemsel alanlarını oluşturuyorlar. Gezginleri misafirimiz gibi değil de konakta yaşamı birlikte paylaştığımız arkadaşlar olarak kabul ediyoruz. Rahatça eyleyebilecekleri bir alan açmaya çalışıyoruz. Biz günlük rutinimizde okula giderken Joe da  Sinop'a gezmeye gidiyor. Bir gece öncesinden yemeği kendisi yapmayı teklif etmişti ve mutfakta Joe var.

Sebzeli makarna menüsü ile Joe mutfakta
Birlikte ikinci akşam yemeğimizi yiyoruz, birlikte Gerze Eğitim-Sen'de haftada bir gün yaptığımız English Conversetion Club'a gidiyoruz. İngilizce pratik yapmak için oluşturduğumuz bir grup. Joe, bir kez daha arkadaşlara yolculuk öyküsünü İngilizce anlatıp yolculuğuna dair soruları cevaplıyor. Hepimiz için Joe'nun hem yol hikayesi hem de İngiltere'den gelmiş bir İngliz'in konuşma kulübüne gelmesi motivasyon arttırıcı bir etkinlik oluyor.

English Conversation Club'ta Bir İngiliz
Muhabbet sonrası bir balıkçı meyhanesine gidip biraz daha pratik yapıyoruz. Karanlık denize karşı, yanan kocaman soba, nostaljik müzik ve biralarımız ile muhabbet koyulaşıyor.

Bir balıkçı meyhanesinde
Joe ile birlikte güzel anılardan sonra güzel birkaç satır kaldı. Yolu açık, otostopta şansı bol olsun.

Joe'nun arkasından kırık dökük satırları





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder